Zomerweekend retraite 'In je Element'

soulsource

5Ritmes Residentieel Dansweekend 

Oost West Centrum
Le Ferme Bois le Comte, Orval, België
vrijdagavond 9 juli t/m zondag 11 juli  

(residentieel inclusief overnachtingen en vegetarische & biologische maaltijden)  

'Dieper duiken in de dans van de 5Ritmes in verbinding met de natuur, het weer en de elementen als metafoor om vanuit te bewegen, te groeien en te transformeren.

Deze zomer-retraite vindt plaats op wederom een prachtige plek met een rijkdom aan mogelijkheden om zowel binnen als buiten te dansen en te 'werken' in direct contact met de elementen. 

La Ferme du Bois-le-Comte (de hoeve in het bos van de graaf) is een 100 jaar oude hoeve die stap voor stap is uitgebouwd tot een prachtige verblijfplaats voor gasten en groepen. Ze ligt in het zuidoosten van België, op de Franse grens, en ze ligt daar werkelijk schitterend, middenin de natuur, op een van de mooiste, stilste en energetisch krachtigste plekjes van België. https://boislecomte.be/ 

Deze workshopdagen bieden tevens 
* een mogelijkheid om je even terug te trekken uit je dagelijkse beslommeringen waardoor er ruimte ontstaat jezelf opnieuw op te laden,
* een mogelijkheid om afstand te nemen van je routinematig leven en je perspectief op het leven weer te verruimen.

Iedere dagdeel staat zoveel mogelijk één ritme & element centraal en luisteren we met aandachtige aanwezigheid wat zij ons te vertellen hebben, hoe zij in jou en met jou willen bewegen en wat zich verder in jou wil ontvouwen.

Gedragen door
* de kracht van de primaire elementen 
* de wijsheid van de 5Ritmes als dynamische dansmeditatie
* gerelateerde oefeningen in directe verbinding met de natuur en haar elementen die je zintuigen en wezen laten 'herbronnen'
* de rijkdom van deze wonderlijke mooie plek met een schat aan mogelijkheden 

hebben we alle tijd om te luisteren, te ontdekken, te hernieuwen, te genieten met de elementen als oneindige voedingsbron van inspiratie.

De intentie is om tijdens deze dagen de natuurlijke golf van de 5 afzonderlijke ritmes en de daarmee verbonden elementen te volgen. Maar we laten ons leiden door het weer en de weersvoorspelling van de dansdag zelf.
Afhankelijk van het weer dansen en 'werken' we zowel binnen als buiten. Daarnaast zal er voldoende gelegenheid zijn om te rusten en/of ons kunnen laven in en aan de natuur.
Deze workshopdagen bieden zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. 

"Vloeiend, Staccato, Chaos, Lyrisch, Stilte"
"Aarde, Vuur, Water, Lucht, Ether"
 

Aarde leert ons over zwaartekracht, over gedragen en gevoed worden, hoe we kunnen rusten in beweging. Dansend met en op de aarde nodigt ons uit onze balans te hervinden in voeden en gevoed worden, in geven en nemen, in het bekende en onbekende.

Vuur is het element van de levenskracht, het aanwakkeren van onze energie, gevoelens en dromen. 'Werkend' met vuur brengt helderheid in grenzen en begrenzingen, wisselend in ieder willekeurig moment.

Water is verbonden met vloeibaarheid en flexibiliteit. Het leert ons mee te bewegen met veranderlijkheid, los te maken wat vast zit, te laten gaan wat ons niet langer dient, te vertrouwen op wat is en het onbekende.

Lucht laat ons de ruimtelijkheid, lichtheid en speelsheid van de natuur zien. Dansend met de wolken en de wind vertelt ons over hoe vederlicht het bestaan kan zijn zodra we ons overgeven aan de dans en het leven zelf. En daarmee leert het ons over veerkracht.

Ether brengt ons in contact met het altijd aanwezige mysterie in ons en om ons heen. Het leert ons vol-ledig aanwezig te zijn en af te stemmen, in te tunen, op dat wat groter is dan wij zelf.

""Hoe zou ik wensen dat gij de zon en de wind met meer van uw huid en met minder kleding tegemoet kon treden.
Want de adem des levens is in het zonlicht 
en de hand des levens is in de wind......
.....En vergeet niet dat de aarde het heerlijk vindt uw blote voeten te voelen en de wind ernaar hunkert met uw haar te spelen."
- Kahlil Gibran, passages uit De Profeet -" 

 

Vrijdagavond 9 juli t/m zondag 11 juli 2021

Plaats: 
Oost West Centrum
La Ferme du Bois-le-Comte
Bois-le-Comte 1
6823 Villers-devant-Orval
https://boislecomte.be/ 

Docent: Monika Körschner (geaccrediteerd 5Ritmes en OpenFloor docent)
Meer over Monika klik hier

Prijs (incl. overnachting op meer-persoons kamers & biologische vegetarische/veganistische maaltijden)
€ 250 

(Het is mogelijk een nacht eerder te komen. Prijs in vierpersoonskamer is 66 euro in halfpension of 82 in volpension (1pk = + 26).
Een nacht extra daarna is echter niet mogelijk. Dan is de accommodatie al volgeboekt. )

Aanmelding gaat via het Oost West Centrum 
Meer informatie en aanmelding via deze link

(Persoonlijke noot: het 'uitbouwen' van de hoeve heb ik als danser de afgelopen 19 jaar zelf mogen meemaken.  Deze prachtige plek voelt voor mij iedere keer weer als thuis komen, een plek waar ik door vele lagen van mijn leven, hart en wezen heb door bewogen, los gelaten, toe geëigend. )