Zomerintensive 'Breathing into Elements'

soulsource

5Ritmes Zomer 'Buiten'dans 4-daagse
donderdag 15 juli t/m zondag 20 juli 2021
Bergen (NH)

geheel of los te volgen  

Buiten dansen, bewegen, ademen en werken we met SILENT DANCE HEADSETS,
zonder muziek volgens methode Anna Halprin, eventueel met zachte drum. 

Dieper duiken in de dans van de 5Ritmes in verbinding met de natuur, het weer en de elementen als metafoor om vanuit te bewegen, te groeien en te transformeren.

Deze 4-daagse zomer-intensive vindt plaats op een wonderlijke mooie plek met een rijkdom aan mogelijkheden om zowel binnen als buiten te dansen en te 'werken' in direct contact met de elementen. LET OP! Vanwege de huidige omstandigheden zullen we met name BUITEN dansen en alleen bij noodzaak indien t.z.t. inmiddels toegestaan ook binnen te dansen. 

Deze workshopdagen bieden tevens
* een mogelijkheid om je even terug te trekken uit je dagelijkse beslommeringen waardoor er ruimte ontstaat jezelf opnieuw op te laden,
* een mogelijkheid om afstand te nemen van je routinematig leven en je perspectief op het leven weer te verruimen.

Iedere workshop-dag staat er zoveel mogelijk één ritme & element centraal en luisteren we met aandachtige aanwezigheid wat zij ons te vertellen hebben, hoe zij in jou en met jou willen bewegen en wat zich verder in jou wil ontvouwen.

Gedragen door
* de kracht van de primaire elementen 
* de wijsheid van de 5Ritmes als dynamische dansmeditatie
* gerelateerde ademingsoefeningen
* gerelateerde oefeningen in directe verbinding met de natuur en haar elementen die je zintuigen en wezen laten 'herbronnen'
* de rijkdom van deze wonderlijke mooie plek met een schat aan mogelijkheden (de Berkeley ligt besloten in een groen natuurgebiedje van Bergen, met vuurplek en meer.)

hebben we alle tijd om te luisteren, te ontdekken, te hernieuwen, te genieten met de elementen als oneindige voedingsbron van inspiratie.

De intentie is om tijdens deze dagen de natuurlijke golf van de 5 afzonderlijke ritmes en de daarmee verbonden elementen te volgen. Maar we laten ons leiden door het weer en de weersvoorspelling van de dansdag zelf.
Afhankelijk van het weer dansen en 'werken' we zowel binnen als buiten.
De dansdagen bestaan uit 2 sessies van 2,5 tot 3 uur met een pauze waarin we kunnen rusten en/of ons kunnen laven in en aan de natuur.
Deze workshopdagen bieden zowel bedding voor beginnende dansers als diepgang voor ervaren dansers. 

"Vloeiend, Staccato, Chaos, Lyrisch, Stilte"
"Aarde, Vuur, Water, Lucht, Ether"
 

Aarde leert ons over zwaartekracht, over gedragen en gevoed worden, hoe we kunnen rusten in beweging. Dansend met en op de aarde nodigt ons uit onze balans te hervinden in voeden en gevoed worden, in geven en nemen, in het bekende en onbekende.

Vuur is het element van de levenskracht, het aanwakkeren van onze energie, gevoelens en dromen. 'Werkend' met vuur brengt helderheid in grenzen en begrenzingen, wisselend in ieder willekeurig moment.

Water is verbonden met vloeibaarheid en flexibiliteit. Het leert ons mee te bewegen met veranderlijkheid, los te maken wat vast zit, te laten gaan wat ons niet langer dient, te vertrouwen op wat is en het onbekende.

Lucht laat ons de ruimtelijkheid, lichtheid en speelsheid van de natuur zien. Dansend met de wolken en de wind vertelt ons over hoe vederlicht het bestaan kan zijn zodra we ons overgeven aan de dans en het leven zelf. En daarmee leert het ons over veerkracht.

Ether brengt ons in contact met het altijd aanwezige mysterie in ons en om ons heen. Het leert ons vol-ledig aanwezig te zijn en af te stemmen, in te tunen, op dat wat groter is dan wij zelf.

""Hoe zou ik wensen dat gij de zon en de wind met meer van uw huid en met minder kleding tegemoet kon treden.
Want de adem des levens is in het zonlicht 
en de hand des levens is in de wind......
.....En vergeet niet dat de aarde het heerlijk vindt uw blote voeten te voelen en de wind ernaar hunkert met uw haar te spelen."
- Kahlil Gibran, passages uit De Profeet -" 

 

Data dansdagen, geheel of los te volgen:
donderdag 15 juli,
vrijdag 16 juli,
zaterdag 17 juli,
zondag 20 juli 2020 

Tijd: van 10.30 uur tot 17.00/17.30 uur (vanaf 10.00 uur ben je welkom).

Plaats: ‘De Berkeley’, Nesdijk 20 te Bergen (direct ten westen van Alkmaar).
Dit is een prachtige met aandacht verzorgde locatie in een groen natuurgebied van Bergen. De plek is besloten en omgeven met veel natuur. Daarnaast heeft het een vuurplek, aangrenzend water en meer. www.deberkeley.nl

Prijs (incl. Btw, koffie/thee, soep). Lunch zelf meenemen. 
4 dagen € 250 (€ 220 vroegboekprijs)
3 dagen € 200 (€ 180 vroegboekprijs)
2 dagen € 140 (€ 130 vroegboekprijs)
1 dag € 75 (€ 70 vroegboekprijs) 

Vroegboekprijs geldt indien aangemeld en volledig betaald voor 18 juni 2021.
Er gelden algemene betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.
Aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden deels aangepast vanwege huidige situatie, deze zijn hieronder bij de aanmeldings- en annuleringsprocedure te vinden. 

Bereikbaarheid:  deze locatie ligt direct ten westen van Alkmaar en is makkelijk te bereiken met auto én openbaarvervoer. Met de auto is het ongeveer 30 minuten rijden vanaf Amsterdam, neem dan de westelijke rondweg van Alkmaar. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Met OV neem je vanaf Alkmaar centraal station bus nr. 6. Uitstappen halte Oude Bergerweg, dan nog 8 minuten lopen. Velen maken ook gebruik van de OV fiets of regelen een lift van een medecursist. 

AANMELDING
Aanmelden via mail met je naam, danservaring wel/niet, en telefoonnummer naar info@danshetlevennu.nl 
Of via telefoon (sms, app) met dan ook je emailadres naar 06-12602244
Samen met een (aan)betaling van minimaal € 50  bij 3 a 4 dagen of € 25 bij 1 a 2 dagen overmaken naar NL09 INGB 0004788554 t.n.v. Moving Waves o.v.v. zomerintensive bergen en je naam 
Pas na (aan)betaling is je aanmelding definitief en zet ik je op de lijst. Dus doe bij voorkeur beide tegelijk! 
Je ontvangt dan een bevestiging van aanmelding en (aan)betaling en algemene informatie. 
Vlak voor de dansdagen ontvang je een meer uitgebreide informerende bevestiging met hoe we het samen zo goed mogelijk volgens de dan geldende actuele richtlijnen kunnen vorm geven. (Motto: vanuit ontspannenheid en zo organisch mogelijk) 

* Het aantal dansers zal 18 zijn bij goed genoeg weer en we de hele tijd buiten kunnen werken en dansen. 
Indien we door zeer slechte weersomstandigheden toch binnen gedanst moet worden, wordt er gekeken naar wie dat wil. De eerste 12 aanmelders hebben daarbij voorrang. 
* Actieve wachtlijst 
(i.v.m. kortstondige afmeldingen bij ‘milde’ klachten volgens RIVM richtlijnen)
Indien de dansdagen zijn volgeboekt zullen we werken met een actieve serieuze wachtlijst.  Je betaalt hiervoor €  25 bij 3 a 4 dagen en € 15 bij 1 a 2 dagen.
Dit betekent dat we je nog kort vooraf kunnen benaderen dat er plek voor je is. Mochten wij je niet hebben benaderd om alsnog mee te dansen, dan wordt het bedrag terug gestort. 

ANNULERING
* Er gelden algemene betalings- en annuleringsvoorwaarden. Deze zijn hier te vinden.
* De dansdagen zullen NIET online plaatsvinden indien er opnieuw strengere richtlijnen komen en fysiek samen komen wederom niet mogelijk is. Dan zullen de dagen worden verplaatst indien mogelijk of geannuleerd en zal het bedrag worden teruggestort. 
* De dansdagen gaan alleen door bij voldoende animo. Indien er onvoldoende animo is wordt het geheel geannuleerd en wordt het volledige bedrag terug gestort. 
* We dansen buiten ook bij ‘goed genoeg’ weer, dus ook bij kou en wind. Alleen bij noodzaak zoals regen en onweer, zullen we binnen dansen met de nodige afstand. 
* Indien je zelf de workshop annuleert gelden er de normale annuleringsvoorwaarden zoals hierboven naar wordt verwezen. Indien er voor jou in de plaats een andere danser van de wachtlijst mee kan dansen, kan het bedrag worden terugbetaald minus administratiekosten. 
* Bij verkoudheid e.d. (zie richtlijnen RIVM), wordt je verzocht niet te komen en RUIM OP TIJD TELEFONISCH te annuleren bij de docent Monika Körschner. Zodat een andere wachtende danser wél mee kan dansen. Je betaling wordt dan in principe omgezet in een ‘tegoed’ c.q. ‘voucher’.  Zoals je zult begrijpen gaat dit op basis van vertrouwen, maar ook in wederzijdse afstemming wat ook financieel de beste oplossing is voor beide partijen. 

 

Overnachtingsmogelijkheden op (auto)rij afstand

Het Ganse Land heet je welkom voor Creatief Verblijf in een Ger, omringd door elementen. 
Voor 1 tot 4 personen in een Yurt! 
Reserveren: https://www.airbnb.nl/rooms/24751977 
Informatie:  http://hetganseland.nl/ 
of bel Eda, eigenaresse en mede danser, om je reservering en prijs mogelijkheden door te spreken. 

Het Zeehuis in Bergen aan Zee http://www.nvhzeehuis.nl/