Monika Körschner

Danser, Docent, Trainer, Coach.

Dansen is altijd een belangrijk deel van mijn leven geweest. Het was mijn redding in een onrustige kindertijd. Het was een heerlijke vooruitstrevende maar veilige wijze vriendschappen en seksualiteit te verkennen tijdens mijn tienertijd. Het bracht vele malen heling, inzichten en zingeving in mijn volwassen leven. Dansen houdt me in het hier en nu, authentiek, met beiden voeten op de grond, verbonden, nieuwsgierig en levendig. 

Vroeger  hebben volksdans, jazz- en modern-ballet, latin- en ballroomdans mij vele technieken geleerd waarvan ik nog steeds dankbaar gebruik maak. Later haalde ik meer voldoening uit dansvormen die met zelfbewustzijn en spiritualiteit werden verbonden. Zoals in oriëntaalse dans, medicijnwerk en -dans (sjamanisme), de docentenopleiding Oerdans bij Gerard Blacquiere. Bewegingsexpressie in het groepswerk (post HBO, een combinatie van dans, drama, psychologie en lichaamswerk), 5Rhythms, Dancing for Birth, Open Floor. 

"As embodied conscious movement teachers, we continuously train ourselves in the method and meaning of movements both great and small, the art of presence, the practice of honesty and compassion. To be a teacher is to remain a curious student - forever."
- Open Floor Curriculum Circle - 

Sinds 1998 geef ik les in dans en beweging als bewustzijnsoefening aan uiteenlopende doelgroepen in zowel binnen- als buitenland.
Ik blijf mijzelf continu ontwikkelen als danser en docent via het volgen en assisteren van diverse workshops, verdiepende trainingen en via intervisie, supervisie en zelfstudie. 
Tevens ben ik mede initiator van de OpenFloorCalendar.com website en werkzaam binnen de internationale organisatie Open Floor International. Deze organisatie werkt volgens het Dynamic Governance (Sociocratie) principe. Ik ben actief in de 'Educational Program Circle' en 'Embodied Sexuality Circle'. 

Ik voel me gezegend en bevoorrecht dit werk te mogen aanbieden. Dankbaar voor al mijn leraren die me hebben begeleid en geïnspireerd op dit specifiek pad. Dankbaar dat ik hun wijsheden gemengd en gemixt met mijn eigen wijsheid mag en kan delen. 

 

Visie

 “Music is a moral law. It gives a soul to the Universe, wings to the mind, flight to the imagination, a charm to sadness, gaiety and life to everything. It is the essence of order, and leads to all that is good and just and beautiful.” Plato 

Na zoveel jaren  dansen en lesgeven ben ik nog steeds gefascineerd en geroerd dat het dansende lichaam nooit liegt en ons altijd terugbrengt naar ons ware zelf en wezen. Ik hou ervan om een ​​niet-oordelende open ruimte te creëren waar we keer op keer kunnen komen opdagen en ons welkom voelen om te bewegen met wat er is. Om een ​​veilige creatieve omgeving te creëren waar we met mededogen en nieuwsgierigheid kunnen onderzoeken. Waar de adem ons in dit moment aanwezig houdt en muziek elke cel van ons wezen be-raakt. 

 “In this very breath that we now take lies the secret that all great teachers try to tell us.” Peter Matthiessen 

Als we kunnen bewegen, ademen en aanwezig kunnen blijven met wat er ook gebeurt in de dans, leren we hetzelfde te doen in ons leven. Alle ups & downs omarmend. Ik geloof dat als we onze bewegingsmogelijkheden, creativiteit en bewustzijn verbreden we ook onze vrijheid verruimen om te ervaren, te onderzoeken, te ontdekken, expressie te geven, te omarmen, te bekrachtigen, te genieten, te spelen. Evenals ons vermogen om te verbinden, te kiezen, te veranderen, te transformeren en te helen. Maar vooral geloof ik dat deze dans een toegangspoort is om naar de stem van onze ziel te luisteren, onze ware authentieke zelf,  en ons af te stemmen op de grotere bron van ons bestaan. Waardoor ons lichaam, hart, geest en ziel beter op elkaar afgestemd raken, waardoor er een integere, compassievolle verbinding met anderen, de wereld, het leven ontstaat.

Ik nodig je uit een keer met me mee te komen dansen, te ervaren wat het met je doet!  
Je bent welkom!
Iedereen kan dansen, ervaring is niet nodig, bereidwilligheid wel.

 

Geaccrediteerd:
* 5Ritmes® docent (2008, opgeleid door Gabrielle Roth, VS. founder van 5Rhythms®)
* OpenFloor Conscious Movement docent (2016)
* OpenFloor 'Libido Fundamentals' docent (2017, persoonlijk opgeleid door Andrea Juhan, VS, co-founder van Open Floor)
* Dancing for Birth docent (2013, opgeleid door Stephanie Larson, VS, founder van de Dancing for Birth methode)

Aangesloten bij: 
* 5Rhyhtms Teachers Association (5RTA)
* International Conscious Movement Teachers Association (ICMTA)
* Stichting Nederlandse 5Ritmes docenten 
* Stichting Interdans 

“Healing does not mean the damage never existed.
It means the damage no longer controls our lives.”
native American quote