ONLINE Dance together@home
Open Avondlessen 5Ritmes® - Alkmaar

DANSEN en mindful bewegen is goed voor je lichaam, gezondheid en gemoedstoestand.
SAMEN zijn in verbinding is dat ook, juist in deze ongekende tijden. 

Het maakt niet uit of je dit doet op een dansvloer of op dit moment ONLINE THUIS in je woonkamer, keuken of tuin. Of je nu gezond bent, ‘kwetsbaar’, ziek, je slecht of goed voelt, ervaren bent of voor het eerst komt dansen.  Je bent welkom mee te dansen, op te komen dagen en de ups en downs van het leven door je heen te laten stromen. 
Via het internet  zijn we verbonden met elkaar en kunnen we elkaar zien, horen en samen dansen. De ervaringen van dansers zijn verrassend goed. Voel je een drempel? Het is de moeite waard het  uit te proberen. 

LOSSE OPEN FLOOR LES
zondagochtend 28 februari 'Naarden' met Monika 

11.00 uur tot 12.30 uur
Aanmelden voor de online les via Zoom kan via deze link 
Betalen voor deze les, kan via deze link.

OpenFloor 'Sensate Body in Motion' - lessencyclus 3 x ONLINE
met Monika Körschner

vrijdagochtend om de week 
19  februari, 5 maart, 19 maart
10.00 uur tot 11.30 uur (welkom vanaf 9.45 uur) 

€ 25 per danser voor de laatste 2 online lessen.
Tijdige aanmelding en betaling vooraf nodig. Vol is vol.
Maximaal 18 dansers. 
Aanmelden kan via deze link
Betalen kan via deze link. 

Scroll veel verder naar beneden voor meer praktische informatie.

In deze maar voortdurende ongekende tijden van veel meer alleen zijn en weinig of geen aanraking, lijkt er meer behoefte om te onderzoeken hoe we onszelf kunnen (her)voeden en (ver)vullen vanuit onze eigen aanwezigheid ofwel bron. Een behoefte om te onderzoeken hoe je ook zonder de nabijheid van anderen van je levendige dans kunt genieten, aangeraakt en beroerd kunt worden en je fysieke gevoeligheid kunt vergroten.   Op verschillende en verrassende manieren zullen we hiermee bewegen en dansen. Misschien dat je juist door (meer) alleen en thuis te zijn tot nieuwe ideeën, inzichten en ervaringen kunt komen. Er is ook ruimte voor wat het ontbreken van contact met anderen bij jou oproept.

De bewegingsprincipes van OpenFloor bieden diepgaande ondersteuning, concrete handvaten en veelzijdige inspiratie hoe te bewegen wat ons beweegt, hoe te verbinden met onze wezenlijke bron en hoe ons waarachtig te verhouden met de wereld om ons heen. Zowel op de dansvloer als in het leven. 
Deze bewegingshulpbronen ofwel ‘Core Movement Resources’ zijn: gronding, centering, activering & tot rust komen, loslaten, uitdijen & samentrekken,  ergens naartoe & vanaf bewegen, oplossen, ruimtelijk gewaarzijn, pauzeren en gerichtheid.

Iedere online les zullen we ons laten begeleiden en inspireren door 
* één specifieke universele bewegingshulpbron van Open Floor 
* de kracht en transformerende werking  van de dynamische dansmeditatie als middel voor bewustzijn en verandering
* gerelateerde adem- en bewegingsoefeningen die je ervaringen integreren
* aanvullende informatie
* de bedding van het samenzijn in een vaste kerngroep van maximaal 18 dansers. 

Hierdoor ontstaat er een veilige creatieve omgeving om deze verdiepende online dansreis aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Om je fysieke sensitiviteit, aandachtigheid en zintuiglijke waarneming te vergroten. De potentiële vreugde, heling en schoonheid die deze reis kan bieden maakt het de moeite waard om de uitdaging en het risico aan te gaan.

"Feelings aroused by the touch of someones hand, the sound of music, the smell of a flower, a beautiful sunset, a work of art, love, laughter, hope and faith - all work on both the unconscious and the conscious aspects of the self, and they have physiological consequences as well." Bernie Siegel

"Everything we touch becomes a jewel for our enjoyment..."
Thich Nhat Hahn

OpenFloor 'Heart Source in Motion' - lessencyclus 4 x ONLINE

woensdagavond om de week VOLGEBOEKT / Inschrijving gesloten
3 februari, 17 februari, 3 maart, 17 maart 2021 
20.00 uur tot  21.30 uur (welkom vanaf 19.45 uur) 

€ 44 per danser voor de gehele reeks van 4 online lessen

Scroll veel verder naar beneden voor meer praktische informatie. 

In deze nog steeds voortdurende ongekende tijden lijkt er meer behoefte aan het ont-laden wat ons niet langer dient en op te laden met wat ons voedt, verbind en vreugde schenkt. Een behoefte om naar binnen keren, naar datgene luisteren wat ons innerlijk raakt en roert. Momenten te creëren om ons te herbronnen, hervoeden, heroriënteren en te herverbinden in deze veranderlijke wereld. 

De bewegingsprincipes van OpenFloor bieden diepgaande ondersteuning, concrete handvaten en veelzijdige inspiratie hoe te bewegen wat ons beweegt, hoe te verbinden met onze wezenlijke bron en hoe ons waarachtig te verhouden met de wereld om ons heen. Zowel op de dansvloer als in het leven. 
Deze bewegingshulpbronen ofwel ‘Core Movement Resources’ zijn: gronding, centering, activering & tot rust komen, loslaten, uitdijen & samentrekken,  ergens naartoe & vanaf bewegen, oplossen, ruimtelijk gewaarzijn, pauzeren en gerichtheid.

Iedere online les zullen we ons laten begeleiden en inspireren door 
* één specifieke universele bewegingshulpbronnen van Open Floor 
* de kracht en wijsheid van de dynamische dansmeditatie
* een bijbehorende toepasselijke mudra's ofwel symbolische houding van de handen, als ingang tot de grotere bron van ons bestaan 
* de bedding van het samenzijn in een vaste kerngroep 

Hierdoor ontstaat er een veilige creatieve omgeving om deze online dansreis aan te gaan met compassie en nieuwsgierigheid. Om je te openen voor de hulp- en voedingsbronnen diep in en ver buiten jou. Met ruimte voor alle facetten en kleuringen van je wezen en leven.

Breath in Motion - ONLINE

Vanaf 7 april 2021 nieuwe reeks van 4 lessen om de week op woensdagavond. 

'Sometimes your joy is the source of your smile,
but sometimes your smile
can be the source of your joy'
- Tich Nhat Hanh - 

HOE GAAT HET IN ZIJN WERK? 

Inschrijving & Betaling 
Voordat je je inschrijft en betaalt is het raadzaam om eerst het platform Zoom te downloaden (makkelijk en kosteloos) en te testen of je camera en microfoon goed werkt. Ook is het belangrijk dat je een stabiele internetverbinding hebt. Muziek vraagt meer bandwijdte dan gebruikelijk. Scrol naar beneden voor meer informatie over de juiste voorbereidingen om goed aan een les mee te kunnen doen. 
Schrijf je vooraf in
* voor lessen cyclus van 3 vrijdagochtenden 'Sensate Body in Motion' via deze link...
Voor deze cyclus geldt een maximaal aantal deelnemers van 18 dansers. Graag tijdig aanmelden. Vol is vol. 
Na je inschrijving ontvang je een bevestiging van je inschrijving met een persoonlijke Zoom ID link en een wachtwoord in je mailbox (check ook je Spam) om je tijdens de dans aan te melden. Je klikt deze aan en je vult deze in op het moment dat de dans begint en ben je 'binnen'. 

Graag je bijdrage overmaken via onderstaande mogelijkheden. 
Betaal via een betaalverzoek 
* voor de lessen cyclus van 3 vrijdagochtenden 'Sensate Body in Motion' via deze link...
of via een bankoverschrijving naar NL48 INGB 0665 0611 29  t.n.v. Monika Körschner
of betaal met PayPal via deze link https://www.paypal.me/monikadanshetlevennu 

Annulering
Een gemiste les kan niet worden ingehaald of gerestitueerd.  

* Kom op tijd * Kom eerder als Zoom nieuw voor je is * Blijf * Maak je zelf zichtbaar/kenbaar * We dansen ruim een uur * Aan het einde ronden we gezamenlijk af. 

De eerste 10 minuten zijn om aan te komen, te wennen, te delen via praten of via chat box, afhankelijk van de groepsgrootte. Er zal wat uitleg volgen over hoe zoom werkt, over de dans in het algemeen (indien nodig) en over het thema van de les. Daarna dansen we ruim een uur en nemen we de tijd om af te ronden. 

HOE KUN JE JEZELF GOED VOORBEREIDEN, OOK TECHNISCH? Klik hier... 

Wat anderen hebben ervaren...

“Voor het eerst online via Zoom gedanst samen met vele andere dansers wereldwijd, ik had er geen idee van dat het zo verbindend kon zijn om op die manier samen te dansen.” – Natacha S. - 

 “Monika  verzorgt heerlijke 5 ritmes dansavonden, ik ben dol op haar muziek en stijl. Ze geeft nu online les via ZOOM. Ik heb 2 avonden thuis in de woonkamer 'bij' haar gedanst en vond het echt superleuk & lekker!”– Inge B. - 

 “… begin er na de vorige keer al wat aan te wennen. Ook qua voorbereiding etc. vraagt  meer aandacht als het thuis is. Prachtig dat je dit doet. Was ook heerlijk om je af en toe te zien dansen. Gaf weer inspiratie.” - anoniem -